Jabes' bønn (Martine Kleiven)

Jabes' bønn

Denne sommeren har jeg lest en del bøker som jeg har hatt i mange år, men aldri fått meg til å lese. Derfor veldig mange bokanbefalninger i det siste.

Endelig fikk jeg startet på Jabes' bønn av Bruce Wilkinson, og må innrømme at den var jo enormt lettlest og utrolig motiverende og flott bok.

Det er ikke rart at den var nr 1 på The New York Times' bestselgerliste!!!

Bønnen til Jabes var både vågal og tøff, og viser at man kan være skikkelig ærlig og stor i ord når man ber. Det er inspirerende å høre gode historier om folk som opplever forandringer i livet sitt ved å våge å be denne bønnen!!

Jabes påkalte Israels Gud og sa:

"Å, om Du bare ville velsigne meg

og utvide grensene mine!

Må Din hånd være med meg,

og må Du holde meg borte fra ondt,

så jeg ikke er årsak til smerte!"

Så gav Gud ham det han ba om.

1. Krønikerbok 4, 9-10

 

Jeg likte spesielt det han skriver om at det er en grunn til at det i denne bønnen, og faktisk også i Herrens bønn ("Fader Vår"), står hold meg borte fra ondt og led meg ikke inn i fristelse. Det forfatteren av boken sier om dette er at vi ikke bør komme i situasjoner der vi blir fristet, men at vi skal holdes unna det. For er vi først i situasjoner som er vanskelige å motstå, selv om vi burde, så er det mindre sjanse for å klare det, men hvis vi ikke kommer så langt som i disse sitasjonene er det mye enklere å vandre på "den rette vei":) Det er jo lett å tenke på å be om litt hjelp, altfor sent. Be om å ikke komme opp i vanskelige situasjoner og valg, det er jo absolutt lurt!!

Velsignelse er jo noe alle ønsker skal følge dem på livets vei, uansett religion og tro.

En flott bønn og en fin bok som kan anbefales. Om livet ditt vil bli dramatisk endret, hvis du ber bønnen daglig, slik som forfatteren lover, gjenstår bare å se:)

Lykke til!

 

 

 

Essens - 13.08.2012 kl.01:51

Hei! Datt innom siden din, og så med en gang at vi har en felles lidenskap..Nemlig vår Herre :) Ja det kan være tøft å be noen ganger fordi Ordene er levende.. De er mer enn akkuratt det som sies eller skrives, og de kan bety så mye. Å legge inn håndkle og la Gud styre en er en tøff prosess, men når man ser at det er Sannhet, og forstår det mer og mer, så er det ikke annet som gjelder. Lever for Gud!

Håper du vil lese min blogg. I disse dager er det en litteraturblogg, men det kan plutselig forandre seg ;)

Julia - 13.08.2012 kl.09:06

Den virker veldig bra! Gud er god :) ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

Martine Thorjussen KleivenJeg er ei jente på 29 år. Jeg har vært gift med Nicolai i snart 9 år, og sammen har vi 2 nydelige barn, Angela & Benjamin. Hus og interiør, mat og drikke, tro og engasjement, venner og familie vil være en stor del av bloggen...fordi det er det livet handler om:) Vil du si meg noe privat er min mailadresse: martine.kleiven@gmail.com. Jeg setter stor pris på kommentarer! Håper du liker bloggen, god lesning!!

Legg meg til som venn

Kategorier

Arkiv

hits