Angående oppslag om Rachel Trovis arbeid i Manila. (Martine Kleiven)

Angående oppslag om Rachel Trovis arbeid i Manila.

Sendt til Varden, TA og PD:Vi føler at vinklingen i media har vært uheldig, og ønsker derfor å komme med vår versjon av saken.

Vi ønsker først å presisere at vi har hatt helt minimal kontakt med journalister. Vi har ikke ønsket å ha noe oppmerksomhet rundt dette, og har derfor ikke villet uttale oss, men har henvist til styret i Mamas og informerte om at vi har skrevet en evalueringsrapport, som nå er Mamas sin eiendom.

Det var styret i Mamas, ved styreleder Jostein Gjærum, som besluttet at rapporten skulle offentliggjøres til pressen torsdag 23.08.12. Det må presiseres at rapporten er skrevet til og for beslutningstakere i Mamas og ble overlevert styret 09.03.12.

Vår hensikt med rapporten var å gi styret noen råd for videre drift etter Rachels tid, utifra våre erfaringer gjennom våre 7 måneder i Manila. Vi var i denne perioden ikke en del av organisasjonen og arbeidet til Mamas, men observerte dette fra utsiden. Rapporten er gjennomarbeidet med god rådgiving fra personer med lang fartstid og som sitter i ledelsen i to av Norges største misjons- og bistandsorganisasjoner.

Når rapporten nå er offentliggjort av Mamas regner vi med at denne kan sendes til dem som måtte være interessert, ved henvendelser til oss eller styret.

Vi har verken direkte til journalister eller i rapporten kritisert Rachel Trovi. Vi har stor respekt for Rachel Trovi sin historie, og det flotte arbeidet hun har gjort i Manila, og stiller oss derfor uforstående til medias vinkling.

Vi har full forståelse for at en gründerorganisasjon bør være uorganisert og effektiv med direkte beslutningslinjer. Vi mener imidlertid at det er viktig når Rachel nå ønsker å trekke seg tilbake, at det lages en organisasjon etter mer moderne demokratiske prinsipper. Dette innebærer at det bør være et organ som velger hvem som skal sitte i et styre, og vi mener at det naturlige er at alle dere som har vært med å bygge arbeidet i Manila, gjennom engasjement og med penger, skal ha myndigheten til å velge dette styret gjennom en type generalforsamling, representantskap eller årsmøte. Gjerne sammen med personer eller organisasjoner med særlig kompetanse på bistand.

De som leser rapporten vil også se at vi mener at Rachel i hele sitt virke har hatt mange gode planer og strategier for Mamas. Vi etterlyser imidlertid planer og strategier fra styret som nå skal ta fatt på den utrolig krevende jobben å drive Mamas videre uten Rachel.

Vi har aldri uttalt at vi har et kall for å overta arbeidet til Rachel Trovi. Vi har sagt at vi har et innstendig ønske om å få være med å reise mennesker ut av fattigdom, uavhengig av organisasjon.

Vi har nå brukt syv måneder, uten lønn eller kostnadsdekning fra Mamas (bortsett fra flyreise tur-retur), med et ærlig ønske om å bidra. Vi håper dermed at denne pressemeldingen kan være oppklarende og kan gi ro både rundt Rachel og oss. Vi kan dermed gå tilbake til hverdagslivets gleder, som blant annet at vår datteren den siste uken har mistet to av sine melketenner

Vi vil også få ønske Rachel alt godt i den nye tilværelsen som pensjonist (en stor prestasjon som 85-åring) når hun nå har varslet at hun førstkommende fredag vil trekke seg som daglig leder i Mamas.

Vi ønsker en god framtid for Mamas, og alle våre venner i Manila, slik at flest mennesker kan bli nådd på best mulig måte.

Med vennlig hilsen

Martine og Nicolai Kleiven

 

Øystein Boklund - 31.08.2012 kl.22:16

Leste historien i avisene. De vet vi jo er opptatt av overskrifter, så jeg tenkte underveis at virkeligheten nok egentlig var mer som det du skriver her. Stå på videre:)

Martine Kleiven - 10.11.2012 kl.22:04

Øystein Boklund: Tusen takk Øystein:) Det varmer med slike kommentarer, når en føler en er sååå totalt misforstått! Det var godt å få si det vi mente om alt sammen:)

Skriv en ny kommentar

Martine Thorjussen KleivenJeg er ei jente på 29 år. Jeg har vært gift med Nicolai i snart 9 år, og sammen har vi 2 nydelige barn, Angela & Benjamin. Hus og interiør, mat og drikke, tro og engasjement, venner og familie vil være en stor del av bloggen...fordi det er det livet handler om:) Vil du si meg noe privat er min mailadresse: martine.kleiven@gmail.com. Jeg setter stor pris på kommentarer! Håper du liker bloggen, god lesning!!

Legg meg til som venn

Kategorier

Arkiv

hits